Klockan 9.00 varje dag är det samling. På samlingen går vi noga igenom vilka barn och vuxna som är på förskolan just denna dag och vilka som är borta. Vi pratar om vad som ska hända under dagen, sjunger och använder oss av rim och ramsor.

Efter samlingen går vi ut på vår gård eller har någon verksamhet inne. Det finns ett flertal parker i vår närhet, exempelvis Hälsingehöjden, Hedemoratäppan och Solvändan. Fyraåringarna har Knytte en gång i veckan och femåringarna Mulle, då åker vi till en skog. Om vi inte går ut kanske vi pysslar med saker till vår julmarknad eller kring ett speciellt tema, eller bara leker.
 

Efter utomhusvsitelsen är vi hungriga och äter lunch ca 11.30. Maten är alltid hemlagad av vår kock Monica.

När vi har ätit vilar vi. På Vårsol finns tre vilor. En sovvila för de barn som behöver sova. Mellanvilan där vi ligger ner och tar det lugnt medan vi lyssnar på band eller bok. Den tredje vilan är för de äldsta barnen. De ritar eller arbetar med någon uppgift tillsammans med någon i personalen.

Klockan är nu ca. 14.00 och vilorna övergår i lek eller pyssel. Klockan 14.30 äter vi mellanmål. Om det är vackert väder sitter vi på gården. Efter mellis är det lek för hela slanten fram tills dess att mamma eller pappa kommer och hämtar.